Miauw Kattentrimster kamt zacht een gevlekte kat
Tags:

Vachtproblemen bij de kat

Doorgaans kan een kat zijn eigen vacht wel onderhouden, maar er zijn verschillende situaties waarbij een kat hulp nodig heeft. Denk hierbij maar aan oude, zieke en obese katten. Ook tijdens de rui en in periodes van stress kan dit het geval zijn. Door hun specifieke lichaamsbouw hebben sommige kattenrassen ook moeite om hun vacht te onderhouden, zoals bij die typische platte snoetjes of zo een gigantisch lange vacht. Wanneer een kat zijn eigen vacht niet goed kan onderhouden, dan kunnen er vachtproblemen ontstaan zoals knopen en vilt. Deze gaan niet vanzelf weg, dus hulp van een kattentrimmer is hierbij gewenst. 

Wacht niet te lang

Voel je onregelmatigheden in de vacht van je kat? Of zie je dat de vacht er niet meer zo mooi uitziet? Wacht dan niet en maak meteen een afspraak bij een kattentrimmer. Want hoe langer je wacht, hoe groter het vachtprobleem wordt en hoe langer het dus zal duren om het op te lossen. En hoe sneller de vacht van je kat onder handen genomen kan worden, hoe korter de trimbeurt zal duren, en hoe fijner het dus is voor je kat!

Miauw Kattentrimmer kamt een grijs witte langharige kat
Lore van Miauw Kattentrimmer trimt op een katvriendelijke manier

Voorkomen is beter dan genezen

Ook als je twijfelt of de vacht van je kat wel in orde is, maak dan voor de zekerheid toch maar een afspraak bij een kattentrimmer om professioneel advies te krijgen. Voorkomen is altijd beter dan genezen, daarom is het zeker een goed idee om ook preventief langs te gaan voor een trimbeurt. Zo ben je ervan verzekerd dat de vacht van je kat steeds goed onderhouden is. Hierdoor zullen vachtproblemen ook vermeden kunnen worden (of vroegtijdig opgespoord en behandeld worden).

Maar hoe kies ik een kattentrimmer?

Kattentrimmen is een vak apart. Een kat moet niet getrimd worden zoals een kleine hond. Een kat vergt een hele andere aanpak en verzorging. Ga dus zeker op zoek naar iemand die gespecialiseerd is in het trimmen van katten. Ga daarnaast ook op zoek naar een kattentrimmer die werkt op een huid-, vacht- en katvriendelijke manier. Dan ben je zeker dat het welzijn van je kat steeds op de eerste plaats zal staan. Een trimmer die zo werkt zal er alles aan doen om je kat zo weinig mogelijk stress te bezorgen. Door een goede kennis over de huid en vacht zal zo een trimmer ook nooit ontwollen of andere technieken toepassen die de vacht kunnen schaden.

Als je nog vragen hebt, dan mag je mij zeker contacteren. Ik help je met veel plezier verder!

Logo van Miauw Kattentrimmer

www.miauw-kattentrimmer.be

Facebook en Instagram: @miauw.kattentrimmer

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *