Kindje met een camera in de hand neemt een foto
Tags:

Heel vervelend. 

Want het was een moeilijke plek om te poetsen. En de urinegeur verspreidde zich door de hele woonkamer. Ze kon het al ruiken als ze nog maar de hal binnenkwam. Haar hele huis leek te ruiken naar pipi.

Ik vroeg haar of ze Minou al had zien plassen achter de kast. Ze antwoordde van niet. Meestal gebeurde het als ze niet thuis was.

Kim heeft nog 2 andere katten: Ziggy en Marcel. Dus ik vroeg haar hoe ze wist dat Minou de schuldige was. Ze zei me dat ze dat vermoeden had omdat Minou de bangere kat van de 3 is. En zich al eens makkelijker verstopt als er bezoek komt.

Dit vermoeden was voor mij niet goed genoeg. 

Dus trokken we onze speurdersjas aan en gingen op zoek naar …. ‘de dader’ …

Ik wilde 100% zeker zijn welke kat onzindelijk was. 

Ik wilde niet de tijd van mijn klant verspillen door de foute kat te behandelen. Dus trokken we onze speurdersjas aan en gingen op zoek naar … ‘de dader’…

Omdat Kim nog nooit één van de 3 katten had betrapt tijdens het plassen naast de bak, moesten we een andere oplossing bedenken. Ik stelde Kim voor om ofwel een camera met bewegingssensor te installeren achter de kast ofwel de katten een dagje te scheiden van elkaar. Kim koos voor dit laatste. En zo zette ze Minou in de woonkamer en Ziggy en Marcel elk in een andere kamer.

Typemachine met een papier met de tekst 'Investigation' op want "Heb ik wel de juiste kat?"
Om een plasprobleem op te lossen moet je 100% zeker zijn van ‘de dader’.

De dag erna bleek de plek achter de kast droog te zijn. Minou had mooi haar behoefte in de kattenbak in de woonkamer gedaan. Toen ze enkele dagen erna de katten weer scheidde, zette ze Ziggy in de woonkamer. En op het einde van de dag, was er pipi te vinden achter de kast. We hadden onze ‘dader’ gevonden.

Om helemaal zeker te zijn heeft Kim een tijdje erna Marcel nog eens alleen in de woonkamer gezet. Maar ook hij ging mooi op de kattenbak.

Voor je dus vanalles begint uit te testen om het plasprobleem op te lossen, ben je best 100% zeker om welke kat het gaat. 

Heb jij ook een kat die haar behoefte naast de kattenbak doet? Download dan nu mijn praktische video ‘Verlos jezelf van het plasprobleem van je kat’.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *