Werkwijze

  • Ben jij op zoek naar een expert in dierengedrag?

  • Hebben jij of je klant iemand nodig die zoekt naar de oorzaak van probleemgedrag bij een huisdier?

  • Zoek je iemand om je kennis over dierengedrag op te frissen of bij te schaven?
Hond en kat

Contacteer me voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
En laat ons ontdekken of wij elkaar kunnen inspireren.

Bij probleemgedrag start ik met een uitgebreid gesprek met de gezinsleden van het huisdier en graaf ik naar de dieperliggende oorzaken van het probleem. Hierbij houd ik altijd rekening met medische redenen. Ik vind het dan ook belangrijk om door te verwijzen of contact op te nemen met de behandelende dierenarts.

Vervolgens stel ik een diagnose en prognose over het deel van het probleemgedrag dat niet medisch gerelateerd is en maak ik een uitgebreid verslag voor de baasjes. Dit verslag bevat het voorgestelde behandelplan dat volledig op de eigenaars en het dier is afgestemd. Want het veranderen van gedrag vraagt een aanpak op maat.

Vervolgens boek ik met de eigenaars een follow-up gesprek om de toestand op te volgen. Indien nodig, stuur ik het behandelplan bij en ondersteun ik de eigenaars bij het uitvoeren van het behandelplan. Ik volgde het Postgraduaat Clinical Animal Behaviourist en specialiseerde me in katten.


Let knowledge inspire you

Laatste berichten


Hond

Checklist – gelukkige hond

Checklist – gelukkige kat

Kat
Konijn

Checklist – gelukkig konijn


Verhalen van mijn klanten

Kelly gaf me veel creatieve en haalbare tips die volledig toegepast waren op mijn specifieke situatie en gezin. Ik wist al veel van katten maar heb toch nieuwe dingen bijgeleerd. Kelly voelde perfect aan wat ik nodig had om goed geholpen te worden. Ik voelde me daardoor gemotiveerd om met het advies aan de slag te gaan.

– Elke –

Ik voelde gelijk een klik met Kelly. Ze focust zich voor 100% op katten en heeft daardoor echt expertise. Ze geeft niet zomaar wat advies om het gedrag tijdelijk op te lossen maar gaat de diepte in om te onderzoeken waar het vervelende gedrag van mijn kat vandaan komt. En hoe ik dit gedrag bij de bron kan aanpakken door praktische tips.

– Anouk Graumans –

Logo Vereniging voor Diergedragsprofessionals
The Pet Coach is als gedragstherapeute lid van VDG.