Instinctief gedrag van jouw kat en wat elk kattenbaasje hierover moet weten.

In deze 2e aflevering van Jagen op Kattengeluk vertel ik je graag waar onze huiskatten vandaan komen. En hoe de instincten van hun voorouders vandaag de dag nog steeds een invloed hebben op het gedrag van onze huiskatten, op hun lichaamstaal én op hun mentale en fysieke gezondheid.

Wat moet élk kattenbaasje weten?

  1. Van welk dier stammen onze huiskatten af?
  2. Wie was deze verre voorouder van onze kat?
  3. Wat is een solitaire jager?
  4. Sinds wanneer wonen katten samen met mensen?
  5. Welke instincten hebben onze huiskatten geërfd van deze voorouder en in welke mate beïnvloeden ze nu nog het gedrag van onze pluizige vrienden?
  6. Welke invloed hebben hun instincten op de fysieke en mentale gezondheid van onze katten?

Onze katten hebben basisbehoeften. Deze worden sterk bepaald door hun instincten en afstamming. Vervul deze basisbehoeften en je hebt een ongelofelijk gelukkige kat in huis.

In de volgende afleveringen van de podcast gaan we die basisbehoeften één voor één onder de loep nemen. En geef ik je een boel praktische tips en inspiratie om die behoeften voor jouw kat makkelijk te installeren.

>>>>> Kan je niet wachten en wil je nu al meer leren over die basisbehoeften?

Wel dan heb ik goed nieuws voor jou. Ik heb een handige CHECKLIST gemaakt met de basisbehoeften van katten. Zo heb je een makkelijk overzicht en kan je al even kijken hoeveel basisbehoeftes jij al kan afvinken voor jouw kat. Je kan de checklist over de basisbehoeften HIER downloaden.

Linken en leuke extra’s

>>>>> Wil jij op de hoogte blijven van wat élk kattenbaasje moet weten om een gelukkige kat in huis te hebben? Abonneer je dan nu via je favoriete podcastkanaal (Spotify – Apple podcast – …).

Je kan de podcast ook bekijken als video op YouTube als je mij liever in actie ziet. En pssst, vergeet je niet gelijk te abonneren op mijn YouTube kanaal hé.

>>>>> Heb jij het idee dat jouw kat niet goed in haar vel zit? Wil je haar gedrag graag veranderen en haar gelukkig maken?

Boek dan een kennismakingsgesprek met me in. Tijdens dit gesprek

  • bespreken we samen het gedrag van jouw kat
  • geef ik je inzicht in de stappen die jij kan zetten om haar gedrag te verbeteren en haar gelukkiger te maken
  • krijg je een eerste praktische tip waarmee je direct aan de slag kan

>>>> Wil je me beter leren kennen?

Volg me dan op:

Schrijf je zeker ook in op mijn CAT TAILS nieuwsbrief. Met Cat Tails krijg je elke week extra weetjes, inpiratie en tips over je kat rechtstreeks in je mailbox. Schrijf je HIER in.

Foto van een klant
Anouk – luisteraar van ‘Jagen op Kattengeluk’

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *