ik ben Kelly van The Pet Coach

Hallo. Ik ben Kelly Van Der Stappen.

Oprichtster van the pet coach. Als je mij enkele jaren geleden zou zeggen dat ik een eigen zaak zou opstarten om dieren en hun baasjes gelukkig te maken, dan had ik je nooit geloofd.

Na enkele jaren als teamcoach had ik het gevoel dat er iets ontbrak. Ik volgde loopbaanbegeleiding en ontdekte dat ik heel gelukkig werd van dieren. Als ik er boeken over las, wandelde met de hond van mijn schoonouders of speelde met mijn eigen kat, vergat ik alles en iedereen om me heen. Ik zat in een flow.

Ik wilde alles leren over het gedrag en de emoties van dieren. Daarom ging ik op zoek naar de meest gespecialiseerde cursus in België. En ik kwam uit bij het Postgraduaat Clinical Animal Behaviourist van Odisee Hogeschool. En plots vielen de puzzelstukjes in elkaar…

Het coachen van mensen en dieren geeft me een warm gevoel, bakken energie en een smile tot achter mijn oren. En ik wil niets liever dan andere baasjes besmetten met mijn gevoel. Want dat is mijn missie als dierengedragstherapeute: het geluk van huisdieren en hun baasjes vergroten.

Kelly en Ziva

Ik heb zelf een kat, mijn kleine schat, Ziva. Omdat ze andere katten en honden in haar buurt niet zo leuk vindt, heb ik me al meerdere keren moeten inhouden om geen katje of hondje mee te brengen uit het asiel. Zo moeilijk… Maar haar geluk gaat voor. En als alternatief help ik als vrijwilligster mee in het asiel.


Ik baseer mijn kennis op wetenschappelijke studies en vind het belangrijk om mijn kennis up-to-date te houden. Daarom volg ik regelmatig extra workshops, cursussen, seminaries en conferenties. Ik vind het ook belangrijk om deze wetenschappelijke bevindingen om te zetten in begrijpbare taal en deze te delen met iedereen die meer wil leren over dieren.


Ik droom van een eigen puppy- en kittenschool. En dat mag dan op een groot landgoed in Schotland of Scandinavië zijn waar ik dieren die het moeilijk hebben een goede thuis kan geven. En van dierenzorg en -gedrag een verplicht vak op school maken, geachte minister, dat zou ik echt de max vinden!